Спортен клуб „Gravity“ с блестящо представяне в първите два кръга за Балканската купа

През изминалите няколко седмици се проведоха първите два кръга за Балканската купа в Румъния и Македония. Състезателите от спортен клуб Gravity – Виктория Гончева, Румен Белезирев и Росен Ковачев, успяха да се преборят с техните конкуренти и да се приберат в България не само с удовлетворението от тяхното блестящо представяне, но и с няколко трофея.

Виктория, която взе участие при жените успя да пребори конкуренцията и въпреки, че записа второ време в старта за Румънския национален шампионат, успя да се класира на първо място за Балканската купа. Трасето в Синая, Румъния има приятни скокове, скоростни участъци, но също и няколко много технични, сподели Виктория.
Въпреки слънчевото време в Македония, прогнозата успя да изненада състезателите с пороен дъжд, което затрудни тяхното спускане. След травма при тренировачните спускания, Виктория претърпя контузия на главата и китката, която даде своето отражение при финалното пускане и стана причина за второ място в класирането.

В категорията MEN JUNIOR 17-18, Румен успя да запише две първи места и в двете състезания. Неговото представяне беше блестящо, въпреки лошите атмосферни условия. На тазгодишното издания на Petrich DHI, което се проведе май месец, той даде една заявка, какво да очакваме от него и ето, че не ни разочарова. Две първи места в предварителните кръгове за Балканската купа.

Поради проблем със стартовите списъци в Румъния, както за квалификациите, така и за финала, Росен трябваше да стартира първи в неговата категория. Без достатъчно време за подготовка, тъй като трасето за него беше ново, както и лошите атмосферни условия доведоха до пето място в класирането, въпреки превъзходното спускане на Росен. В Македония след едно стабилно пускане, той успя да се класира на второ място.

За пореден път спортен клуб „Gravity“ успяха да докажат, като един от най-добрите отбори. Несъмнено тяхното постоянство в тренировките и спусканията, ще доведе до положителен резултат, а защо не до финал на Балканската купа.

В следващите видеа може да видите трасетата от двете състезания през погледа на Росен Ковачев: