Спортен клуб “Gravity” и преживяването “Мечи чал DH”

Спортен клуб Gravity взеха участие на “Мечи чал DH”, което се проведе в Чепеларе и бяха повече от всичко решени да спечелят титлите на Национални шампиони.

Изправена пред доста сериозна конкуренция Виктория Гончева, успя да преодолее трудностите по трасето и да финишира на второ място при жените. Нейната главна цел е по-доброто представяне и повече първи места, което смята да постигне с тренировки, дисциплина и най-вече с желанието си да бъде част от това екстремно, невероятно изживяване.

Росен Ковачев, който въпреки голямата конкуренция и тежката контузия, която претърпя по време на тренировките, успя да преодолее трудностите по трасето и да финишира на първо място, което му донесе и титлата Национален шампион. Росен, направи една сериозна заявка и за подиума на Четвъртият кръг от Българските даунхил серии, който ще се проведе в средата на август в Ботевград. Повече за неговото представяне може да прочете в личния му блог.

Валенто Александров за първи път се състезава за отбора, като стремглаво се бори да усъвършенстваме себе си и да подобри резултатите си в представянето си. Той направи едно прекрасно спускане, като преодоля скоростните участъци по трасето, послуша собствените си инстинкти и успя да финишира на второ място в категорията “Юноши 17-18”.

След тежка контузия на рамото при тренировките Румен Белезирев, все пак взе решение да се спуска на финала. При самото спускане спука гума, което доведе до класиране на пето място в категорията “Юноши 17-18”. Сега му предстои възстановяване след контузията и тренировки за предстоящите състезания, където да покаже максимално добри резултати.

След падане на финалното спускане, което доведе до загуба на ценно време, Стиван Стефанов успя да се класира на четвърто място в категорията “Мъже 19+. Това единствено може да го мотивира и да очакваме все по-добри спускания и по-високи позиции във всяко състезание, защото, както Стиви сподели – “Успехът ти носи неповторима емоция”.

Спортен клуб Gravity, не спират да доказват тяхната отдаденост, дисциплина, упоритост и най-вече колективна сплотеност, което неизбежно води до постигане на добри резултати.

В следващото видео може да видите и самото трасе за състезанието през поогледа на Росен: