Gravity с четирима финалисти на тазгодишното издание на Petrich DHI

Тазгодишното издание на Petrich DHI, което се състоя уикенда 11-ти/13-ти Май, даде старт на даунхил сезона в България. Състезанието, което е част от Българските даунхил серии и е UCI Class 2 се проведе на едно от любимите на колоездачите трасета –  „Пъпреница“, област Петрич. След едно повече от блестящо представяне, четирима състезатели от българския спортен клуб Gravity – Виктория Гончева, Росен Ковачев, Румен Белезирев и Стиван Стефанов, станаха финалисти и се откроиха като професионалисти в техните категории.

Виктория Гончева, победителка при жените, даде всичко от себе си, въпреки горещото време и контузията, която претърпя миналия сезон. Нейната увереност и мотивация дадоха отражение на карането й, което доведе и до златен медал и един блестящ старт на сезона.

ПОбедител при мъжете стана Росен Ковачев. Той е един от най-добрите състезатели по спускане в България за последните 10 години, който въпреки препядствията, които срещна по трасето и атмосферните условия, успя да грабне златния медал в своята категория, като за пореден път показа, че упорите тренировки и вниманието към всеки детайл по трасето, имат значение.

За първи път в своята кариера, Румен Белезирев, взе участие в две категории – UCI MEN и JUNIOR MEN 17-18. Печелейки второ място при юношите (със спукана гума) и изправяйки се срещу едни от най-бързите български състезатели при мъжете, той даде сериозна заявка за това, какво да очакваме от него този сезон.

След дълга почивка от карането, заради травми Стиван откри сезона с прецизно  представяне. Въпреки грешката, която допусна по време на квалификациите, той успя да запази своята увереност и да финишира първи в категорията Мъже Open.

Спортен клуб Gravity, направи едно блестящо представяне в тазгодишното издание на Petrich DHI и стартира подобаващо сезона, което говори повече от достатъчно, за тяхното желание и мотивация, да бъдат един от най-добрите отбори в даунхил сериите на България.

В следващото видео може да видите едно от тренировъчните спускания на Росен, както и да прочетете повече за неговото представяне в неговия блог на следния линк: https://rossenkovachev.bike-bg.com/petrich-dhi-2018/