Pamporovo Bike Fest 2021

През изминалия уикенд (18-20 юни) се проведе Pamporovo Bike Fest 2021, което бе и втори кръг от Vivacom Downhill Series и трети кръг от детските серии по спускане. Условията по време на състезанието не бяха благоприятни и постоянните дъждове в първите два дни предизвикаха множество инциденти.

Снимка: Skulls and Forks

Спортен клуб Gravity бе представен от състезатели в няколко категории:

В категория жени елит Виктория Гончева за пореден път показва отлично представяне, като зае трето място на подиума.

В категория мастърс Росен Ковачев получи тежка контузия по време на тренировките, но след медицинските интервенции, той реши да се спусне на финалите, за да не загуби точки и въпреки тежката контузия успя да заеме третото място сред българите.

В мъже елит, един от най-атрактивните състезатели в дисциплината – Стиван Стефанов получи тежка контузия на тренировките в петък, която не му позволи да се състезава.

При 17-18 годишните най-добре се представи Кристиян Ленков, който направи много чисто спускане и успя да постигне време от 2,53.91. Марио Малев, който е лидер в категорията и от когото очаквахме да се качи на стълбичката, беше разконцентриран, претърпя падане на трасето и финишира с време 2,56.30.

През този сезон, Гравити за първи път приема деца в клуба, като част от тях направиха своите спускания и на Pamporovo Bike Fest.

На 17-18 юли предстои Държавният личен и отборен шампионат по спускане, който също ще се проведе в Пампорово.