Купа Шипка 2021

На 26-27 юни 2021 г. се проведе състезанието Купа Шипка, което бе кръг от детските серии по спускане. Спортен клуб Gravity бе представен от двама състезатели. В категория 13-14 г. Димитър Джупаров зае шеста позиция, а в категория 15-16 г. Владимир Кърнолски претърпя падане на финалния скок, което го класира на 11 позиция.

През уикенда се състоя и първи кръг от IXS European Downhill Cup в Бранднертал (Австрия). В него участие взеха двама от юношите на Gravity в категория 17-18 г. – Георги Иванов и Марио Малев. За съжаление, и двамата претърпяха контузии – Георги счупи ръката си по време на квалификациите и не можа да участва във финалите, а Марио направи много добра първа междинна контрола на финала (1,16), давайки заявка за добро финално време, но падане с много висока скорост, контузи коляното му и не можа да финишира. В неделя той отпътува за Ле Же (Франция), където в края на седмицата ще се проведе втори кръг от Световната купа. Надяваме се да успее се възстанови и да вземе участие в състезанието.

Росен Ковачев и Стиван Стефанов се възстановяват от контузиите, които получиха на Пампорово и ще вземат участие в Държавният личен и отборен шампионат по спускане на 17 и 18 юли. И двамата се чувстват добре и нямат търпение да се състезават отново.

Виктория Гончева ще отсъства от родните трасета през лятото, но ще можем да проследим нейното участие на кръгове от IXS Downhill Cup в Европа. Най-вероятно ще можем да я видим отново в българските серии на Витоша през октомври.

Пожелаваме на всички скорошно възстановяване и достойно представяне на следващите състезания.