Пампорово Bike Fest 2015

С огромно закъснение ще ви разкажем как премина първият кръг по спускане през месец юни в Пампорово, в който взеха участие Росен Ковачев, Владимир Чакърски, Николай Стоянов, Емилиян Соколов и Лъчезар Савов. Ето и как протече състезанието за тях:

В четвъртък се състоя огледът на трасето, което беше изградено наскоро и непознато за всички. Росен, Ники и Вовата бяха едни от първите по него в търсене и обсъждане на правилните линии. Средната част на трасето беше изцяло нова. Имаше камъни, виражи и един изключително техничен дроп, който повечето състезатели пропускаха. В следващото видео може да се запознаете с новото трасе:

Петък беше тренировъчен ден и всичките ни отборни състезатели се качиха да карат, освен Вовата, който имаше технически проблем с колелото и успя да направи само едно спускане. Росен сподели, че се чувства много добре и е подбрал точните линии. След дългогодишно отсъствие от сцената по спускане, Ники се чувстваше комфортно на колелото си и да хвърчеше безстрашно по трасето. Емо и Лъчо не спираха да тренират през целия ден и определено се отличаваха от връстниците си по трасето.

В събота се проведоха ранни тренировки, след което протече и квалификацията, в която Росен даде първо време.

В неделя имаше достатъчно време за тренировки и всички имаха възможността да изгладят линиите си за финалното спускане, а ето и резултатите от него:
При юношите, Лъчо се справи великолепно и успя да завоюва 2-ро място. При мъжете, Емо нямаше късмет и след тежко падане и излитане от трасето остана на 28-ма позиция. С чисто каране, Ники застана на 24-та позиция. Въпреки липсата на тренировки и техническите проблеми, Вовата извоюва 14-то място с няколко грешки. Точно преди финала Росен имаше много лошо падане, което освен него извади и колелото му от строя. След помощта на целия ни отбор, колелото беше отново сглобено и чакаше решението на Росен дали ще може да кара. Въпреки силните болки в ръката, той все пак се качи и направи задоволително спускане (с по-слабо време от квалификацията), което го отреди на 3-тото място. За представянето на Росен може да прочетете в личния му блог.

Очакваме с нетърпение следващите състезания!