Borovets Open Cup 2015

На 18-20 септември, Боровец беше домакин на втория кръг по спускане, където Росен Ковачев, Владимир Чакърски (Вова), Николай Стоянов, Лъчезар Савов, Теодор Тодоров и Поли Петрова представиха нашия отбор.

Състезанието започна в петък с оглед на трасето, в търсене на най-бързите линии. За жалост нямаше промени от началото на сезона и по време на огледа, само затвърдихме старите. В следващото видео може да видите едно от тренировъчните спускания на Росен:

В съботния ден беше сухо и прашно, а трасето се изравяше все повече и повече, но това не попречи на нашите представители да летят по него.

В неделя имахме малко време за тренировки, преди квалификацията и финала. Всички направиха по две тренировъчни спускания, освен Росен, който спука гума. Квалификациите преминаха успешно за всички, като Вовата беше ужилен от оса още на старта, но това не му попречи да слезе до долу.

Финалът се проведе в късния следобед като небето беше ясно, а температурата висока. В категория жени, единствената ни представителка Поли, успя за пореден път да докаже, че няма да отстъпи от първото място. При юношите, Лъчо с огромен хъс и няколко минимални грешки завоюва трето място. Този път имахме представител и в категория ветерани, където Теодор Тодоров, навлизайки във финалната права с огромна скорост и огромна разлика във времето спрямо конкуренцията си, на метри преди финала направи грешка, която доведе до тежко падане и го отреди на третото място. Състезанието при най-вълнуващата и интересната категория – мъже, протече „като по вода“. Точно преди старта, слънцето изчезна, появиха се облаци и не след дълго започна порой, който намокри трасето и промени тотално обстановката. Всичко се случи много бързо, а състезателите ни бяха на старта и нямаха време да сложат мокрите гуми. За съжаление никой от отбора ни, не бе подготвен за такива условия. Падане при Вовата, го забави и съответно зае 32-ро място. Ники показа, че не е забравил как се кара на кал и с чисто каране зае 23-то място. С доста грешки и липса на калник, Росен успя да заеме 5-то място (трети за България). Тук може да прочетете повече за неговото представяне.

Времето ни изненада, но това е част от „играта“, ще се видим на следващото състезание.