Home Mountain Bike Cup 2016

През месец октомври се проведе последният кръг от Българските даунхил серии, на добре познатото ни трасе Бай Кръстьо – Витоша, като тази година финалната част беше променена и изместена.

В следващото видео може да видите промените:

Времето за уикенда беше с добра прогноза и нямаше изгледи за валежи. В събота се проведоха тренировките и всеки тренираше своя избор на линии. В неделя – до обяд се провеждаха тренировките, а малко след това дойде ред и на квалификациите и финала.

Квалификациите преминаха успешно и всеки се концентрираше върху финалното си спускане. При юношите, новите ни членове – Антон и Борис се представиха отлично като за първо състезание. За съжаление Антон спука гума и даде 7-мо време, но пък Борис успя да застане на 3-та позиция, въпреки малкия си опит в състезанията.

В категория мъже, Лъчезар Савов остана на 23-та позиция поради липса на тренировки през сезона. Емилиян Соколов не успя да пожъне успеха за който се беше приготвил. През целият уикенд, Емо караше стабилно и бързо с тенденции за стълбичка, но за съжаление и той спука гума на финала, което го лиши от добро представяне. Росен Ковачев – човека, който не слиза от стълбичката и любимото му място е най-отгоре, за пореден път успя да докаже, че няма как да го изключим като претендент за първото място. Той значително се отличаваше от всички други състезатели – с плавното си, чисто и бързо каране успя да даде първо време на домашното си трасе.

С това закриваме сезона и може да се отдадем на заслужена почивка.