Borovets Open Cup 2021

През изминалия уикенд (23-25 юли) в планинския курорт Боровец се проведе Borovets Open Cup, което е с международен статут UCI клас 1 и дава точки за световната ранклиста. Същевременно, събитието бе и трети кръг от Vivacom Downhill Series.

В състезанието взеха участие само шестима от членовете на Gravity, тъй като някои от състезателите са контузени, а други имат технически проблеми, които им попречиха за се състезават.

В следващото видео може да видите трасето за състезанието, през погледа на Росен, който тества чуждо колело и коментира докато кара:

Отлично представяне направиха Стиван Стефанов в категория Men Elite и Росен Ковачев в категория Masters. Стиви, който е един от най-атрактивните райдъри в дисциплината даде време 4:02.42, което му отреди 9-то място сред международната конкуренция и трето място във Vivacom Downhill Series. Времето на Росен Ковачев бе 4:20.57, което го постави на второ място, малко след испанеца Jordi Bago, но първи в българската ранклиста.

Много добро представяне направи и юношата Никола Тодоров, който за първи път се състезава в категория Men Elite. Той даде време 4:17,29, което го класира на 16-то място в Men Elite и на пета позиция сред 17-18 годишните. В същата категория Марио Малев, който от известно време е извън кондиция, претърпя падания, както на квалификациите, така и на финала, което го измести от първо на четвърто място в ранклиста на Vivacom Downhill Series. При 13-14 годишните Димитър Джупаров и Веско Петров се класираха на 7-мо и 9-то място.

Очакваме добро представяне на всички на следващия кръг от сериите, който ще се проведе на 13-15 август в Ботевград, където участие ще вземат състезатели от всички възрастови категории.