Национален Шампионат 2013

Национален Шампионат? Претупано състезание, обявено в последният момент… Все пак се намираме в България, а не в Англия, където седмица преди нашето национално се проведе тяхното. От което, нета беше залят с видеа, а ние едва имаме по няколко снимки на човек.

Разбира се, има само двама души, които могат да спасят положението и да направят подобаваща организация за такъв тип състезание. Това са нашите приятели от Concept Creative – Дани и Ема.

1078630 659635567397101 1819390274 o 426x640

Цялото мероприятие беше в рамките на 2 оскъдни дни и всеки трябваше да наваксва или доусъвършенства линиите и карането си доста бързо. Нашите момчета не срещнаха много трудности през тези дни с трасето, освен Теди, които правеше своят „дебют“, така да го кажем на това трасе. Времето вече беше с нас и този път дъжд нямаше. Жегата беше на ниво, прах също не липсваше, какво друго ни остана освен да даваме газ.

P7281446 copy

Както споменахме, бързо влязохме в кондиция, обсъдихме линиите и през първият тренировъчен ден, започнахме да раздаваме цялата газ!!!

1439509871 640x426

Росен показваше по трасето класата си и сериозната заявка за поредна титла. Вовата изпитваше инженерите на Трек дали са си свършили добре работата върху новата му рамка, Илинда ни подкрепяше доста сериозно през цялото време отстрани, като наблюдател или по-скоро най-силно викащият човек по трасето. Ники доизкусуряваше настройките на „Желязното конче“ и към края на деня хвана ритъма на трасето. Теди беше с най-голямата драма! С ново колело, карайки го за пръв път на ново трасе, което не познава! С общи усиля за настройки по велосипеда и избор на линиите, той бързо влезе в час. Малко се отплеснахме, но няма как да изпуснем и Ванката. Ако си спомняте, точно на това трасе, на предишното състезание – той счупи ръката си и сега се върна за реванш. През първият ден за него всичко мина по вода, с леки болки в ръката.

P7281305 copy

Опа дойде краят на състезанието. Денят е недела, пилците пеят, хората са по плажовете, а ние обуваме прашните от предния ден обувки и се стягаме да разцепим системата!

Тук ще бъдем по-кратки и ясни. Стратегията ни беше да направим не повече от 3 тренировъчни спускания, да проверим дали всички дървета, камъни, корени и тн. са по местата си…

Бавно и спокойно всеки един от нас се извози с лифта за своето квалификационно спускане. Ванката даде добро време с лек аванс, които имаше къде да го навакса на решаващото спускане. Владимир Чакърски, направи своето спускане с доста грешки, но направи сравнително добро време с тенденции да се справи значително по-добре на състезанието. Теди се справи добре и сподели, че има още къде да навакса и не е давал много жега. Ники претърпя доста ефектно падане на страничният наклон и контузи своето коляно. А за Росен мислим, че не е нужно да споменаваме там си е ясно! Позицията си е номер 1.

IMG 7525 copy

Горе долу нещата останаха същите и на сътезателният рън. Росен отново бе първи с доста голяма преднина, Ванката имаше съмнения за времеизмерването, Ники кара предпазливо и леко пазейки коляното си. За останалите, нещата се повториха от квалификацията.

С огромна радост съобщаваме, че отборът ни зае второ място в отборното класиране. Едно доста добро начало за нас и сме горди с това!