Индивидуално обучение по спускане с Боги

С радост можем да споделим с вас, че по-рано тази седмица се проведе първото индивидуално обучение по спускане. Занятията бяха индивидуални и поради това се проведоха в рамките на два дни. Първото обучение го проведе Росен Ковачев, а „ученикът“ бе Богомил Еманоилов. Поради това, че е още едва на 14  и трябваше да започнем  от основните неща в спускането, той схващаше всичко доста бързо. Занятията започваха сутринта в залата ни за теория, а следобеда теорията се превръщаше в практика на нашето лично трасе в Горна баня.

Обсъждаме позицията на тялото в различни моменти от карането.

IMG 1335

IMG 1340

Естествено обсъдихме и геометрията на велосипеда, правилната му настройка и всичко останало свързано с него.

IMG 1341

След като се уверихме, че Боги разбра нещата и влезе в час, вече беше време и на практика да ги приложим.

IMG 1366

IMG 1367

След като бяха направени „сухи“ тренировки и овладяване на някои основни техники и способности, преминахме към същинското каране.

IMG 1224

Всичко започна с една много добра загрявка.

IMG 1238

IMG 1234

Лека настройка на велосипедите и бяхме готови да се развихрим.

IMG 1283

Росен показва нагледно настройването на колелото, за да може да е максимално удобно и отзивчиво за каране.

IMG 1280

Практиката мина като по вода и Боги усвои почти всичко много бързо и влезе в кондиция. Обяснихме му как да стои върху своето колело в определени ситуации, как да завива, скача, запазва скоростта си и още куп неща.

IMG 1299

IMG 1308

IMG 1328

Николай Стоянов също даде ценни съвети на Боги как да запазва скоростта си и правилно да кара по виражи.

IMG 1292

IMG 1297

Бихме завършили с това, че сме много доволни от младото момче и според нас има голямо поле на развитие, е има и още доста да учи, но това идва с годините опит и практика.  Богомил схващаше бързо и разбираше това, което искахме от него, довери ни се и постигна успех. Боги сподели с нас, че е много доволен от всичко до тук, научил е много нови неща и ги е развил, средата и компанията ни му е допаднала и твърдо заяви, че отново ще дойде в нашето училище. Поради това, вече е и член на Спортен Клуб ГРАВИТИ.