Balkan Bike Cup 2013

„В България? Състезание? А ясно, в Пампорово сме!“

Може би това са вече мислите на всеки чул или прочел, че се задава състезание на родна земя.
Този път ще бъдем кратки, за да не сме груби!
Е ясно е вече че мина още едно състезание в милата ни родина, а местоположението стана ясно. Формата на състезанието беше Балконско по XCO и DHI, трасето си е обичайното с разликата, че бяха вкарани XC елементи и с това беше удължено, че да не ни е еднакво всеки път.

IMG 8769

Ден 1 – Оглед на трасето: Направихме една вечерна разходка по алеите на Пампорово и между хотелите му. Горе долу нищо ново за нашите очи, освен доста въртене.

P9143822

Ден 2 – Честно казано нищо интересно, каране цял ден! Естествено от сутринта започна да се мълви, че формата на състезанието реално не е Балканско, а проста едно нормално UCI 2 клас състезание. Тогава започна да ни просветва, защо са дошли карачи и от Англия.
Разбира се след като на пресконференцията се потвърди информацията за формата на състезанието, настана лека суматоха и различни разногласия, но предпочитаме да запазим мълчание за това.

IMG 8825

Ден 3 – Проливен дъжд през нощта, няколко почупени отборни шатри и познайте коя беше най-пострадалата! След реконструкцията на „бокса ни“ се захванахме да слагаме калните гуми. Всеки от нас имаше известни проблеми на добре познатият страничен наклон, но като цяло трасето изсъхна до края на деня и се раздаваше газ.

P9154468

Ден 4 – Трасето сухо, напрежението може да се реже с нож на финала и всеки трескаво се готви за старта. Квалификациите и състезанието бяха в един ден и поради тази причина нашите момчета Росен, Иван, Вовата, Ники и Марто от клуба ни направиха по 2-3 тренировъчни спускания. Една добра почивка и един по един тръгнаха за квалификационното спускане. Там всеки от тях кара предпазливо с едно средно темпо. Росен и Ники завършиха съответно на 11-то и 19-то място при лицензираните състезатели, а в отвореният клас Иван бе на 12-то, Владимир на 18-то и Мартин от клуба ни на 25-то място.

P9133586

На финалното спускане в класирането реално участваха Ванката, Вовата и Марто. Ники реши да покара на другите трасета и не взе участие, в знак на протест от отношението към състезателите, а Росен за съжаление имаше технически проблем в средата на трасето и може би се досещате, че участъка бе страничният наклон. За жалост от там, до долу Росен трябваше да бута своята машина и успя просто да прекоси финала с последно време (все пак буташе повече от половината трасе).

IMG 8832

Равносметката е:
Иван Гиргинов мъже, OPEN – 11-ти
Владимир Чакърски мъже, OPEN – 15-ти
Мартин Марков (Клуб) мъже, OPEN – 26-ти
Росен Ковачев мъже, UCI 17+ – 20-ти
Николай Стоянов мъже, UCI 17+ – DNS